De Groene Winkelkar 

'De Groene Winkelkar, bewust groener boodschappen doen!' is een initiatief van Anita Jongman en heeft als doel het de consument makkelijker te maken bewust te winkelen. De Regio Deal Natuurinclusieve Landbouw ondersteunt dit initiatief. 

Het team van De Groene Winkelkar heeft een plan uitgedacht om de boer en de consument dichter bij elkaar te brengen. De boer kan laten zien wat er allemaal bij komt kijken om zijn product te maken. De consument krijgt zo een beeld van de herkomst van het boerenproduct, en kan op grond daarvan bewustere keuzes maken bij de aankoop. Het doel is om snel te zien is welk product er in het schap ligt, komt het van ver of lokaal, en is het duurzaam voor het milieu. Het blijkt dat de consument heus energie wil stoppen in kennis rondom duurzamer boodschappen doen, maar dat wil De Groene Winkelkar nog bereikbaarder maken.

Er is inmiddels ook een app ontwikkeld. Met De Groene Winkelkarapp kunt u op zoek naar boerderijen en verkooppunten bij u in de buurt of via de app boodschappen doen. 

Meer informatie

Kijk op groenewinkelkar.nl of mail naar info@degroenewinkelkar.com.